Рецепта за истински щастлив живот

Представяме ви един много истински текст на клиент, който достигна до тази лична истина с много отдаденост, упоритост и постоянство по време на процеса и терапията, през която преминаваме заедно. Споделяме го с вас, защото това не са просто думи, философия, клишета и универсални истини. Правим го понеже това е лично, преживяно, изпробвано и доказано с времето и ситуациите. Насладете му се!

„Рецептата за живота изглежда проста и всеки я знае. Всеки ден го консумираме с или без подправки, без да обръщаме внимание какво слагаме в устата си точно както, когато ядем храна само, за да задоволим физиологичния си глад. Ако трябва да се напише рецепта за истински щастлив живот тя обхваща разнообразно и многостепенно меню, което се променя с годините, понякога дори с дните в зависимост от това за какво е гладна душата.

Каквито и съставки да използваме за ястието те трябва да бъдат почистени от калта на негативизма, страха и тревогите, вината и съжалениeто. В противен случай ястието на живота вместо да влива в тялото ни живителни сили и енергия, ще ни отравя и разболява.

Кулинарните умения, които можем да приложим върху съставките са без значение. Препичането на тигана на емоциите, сваряването във водата на напрежениeто или панирането в мазнината на хорското мнение само маскират истинския вкус на живота. В много случаи от страх да осъзнаем реалността сме склонни да приложим всякаква термична обработка на чувствата си и на възприятията си за света, само защото сме чували, че сготвената храна е по-сигурна за консумация. Но истината е, че вкусът на живота се усеща най-добре, когато всяка съставка от ястието е свежа, естествена и без заблуди. Независимо дали той горчи от обиди и грешки или е прекалено сладък от еуфорията на споделената любов, дали пари от пикантност на интриги и клюки или е солен с вкуса на сълзите от тъга или радост, важно е да почувстваме вкуса му без да го маскираме с добавки и кулинарни техники, за да знаем кои съставки са по вкуса ни и за менюто за следващия ден да можем да изберем тези, които ни дават ситост без да причиняват проблеми с храносмилането на душата на.

Едва след като сме намерили пълната палитра от основни елементи за ястията си, можем да започнем да експериментираме и творим. Брашното на здравето и сигурността са основният елемент, за да можем да замесим тестото на живота си и смело да развихрим творчеството си върху тази основа. Не можем и без водата на любовта, която утолява жаждата и слепва всички елементи на ястието, която позволява на съставките да покажат вкуса си в супата на живота и без, която организмът ни няма да съществува повече от няколко дни. Няма значение от кой извор я наливаме, от собствен или от чешма със сто чучура, важното е да сме сигурни в чистотата й. Когато имаме основните съставки, вече на вкус, според настроението или сезона, можем да добавим активността на летните свежи зеленчуци и плодове, които изискват повече от енергията ни за обработка и асимилиране или леко мързеливия вкус на туршиите и компотите през зимата, които ни позволяват да се насладим на вкусовете от активния сезон. Ако имаме силен стомах можем да си позволим и пикантния вкус на лютите чушки на риска и екстремността, но винаги трябва да бъдем внимателни с дозата му.

Финалът на всяко ястие, което го прави шедьовър са детайлите – украсата на чинията, начина на поднасянето й, внимателното подбиране на черешката за тортата. Те са незаменими като хобитата, забавленията и всичко онова, което носи радост, интерес и ентусиазъм в живота ни. В менюто на живота присъства и алкохолното опиянение на илюзиите. То също има мястото си за получаване на пълно изживяване на живота, но трябва да се консумира много умерено, защото в противен случай притъпява вкуса на всички останали ястия.

Но в крайна сметка най-важното от всички условия, за да консумираме щастлив живот, независимо какво сме си сготвили сами или какво ни е поднесла съдбата, е да отделим време, за да почувстваме вкуса на всяка хапка от него. Ако не го направим, ако не го правим всеки ден, когато станем от масата няма да помним, че сме се хранили някога.

Добър апетит!“

Добавете Вашия коментар

error: Съдържанието е защитено!