Нова година, ново начало

Началото на новата година често е добър повод да направим желаните промени, които сме отлагали дълго. Всъщност това е период, който е аналогичен на всеки друг от годината, но носи в себе си специален заряд. Обикновено сме еуфорични и грешката, която най-често допускаме са нереалистичните цели. Това може да включва прекалено висока цел, бързи резултати, надценени възможности и обстоятелства.

Ако съумеем да използваме разумно и рационално този старт, то бихме били способни да постигнем желаното.

Ето и няколко стъпки, които могат да са ви полезни:

1. Приоритизирайте правилно мечтите и целите. Някои са по-належащи и важни. Тяхното случване може да бъде стъпало към следващите. Много е важно от къде ще започнете.
2. Помислите за спънките, които сте имали и грешките, които сте допускали. Те са добра основа за анализ и планиране на нов и по-ефикасен подход.
3. Изведете качествата, които имате за постигaнето им. Не подценявайте дори и малките умения.
4. Ако не умеете нещо, то не се ограничавайте с отчаяние и страх. Всичко се научава, бъдете любопитни!
5. Включете вашето обкръжение при възможност. Добрата екипна работа води до неочаквано добри резултати. А и винаги е по-добре, когато е споделено.
6. Поставете си реалистична дата като краен срок, за да имате стимул и да не протаквате.
7. Очертайте малки ежедневни стъпки, които да са ви основа, за да не се губите в хаоса на ежедневието.
8. Започвайки, в един момент ще има спад на мотивацията. Това е нормално явление. Тогава си припомнете защо сте започнали и защо това е важно за вас.
9. Лошите дни и грешки не са повод за отказване. Не забравяйте, че сте хора и понякога нямате силите, желанието и смисъла да правите всичко на максимум.

Ако вярвате, сте изминали половината път!

Успешна 2019!

автор: Мария Стоева

Добавете Вашия коментар

error: Съдържанието е защитено!