Психологическо консултиране

Психологическото консултиране и терапия са метод, чрез който може да се помогне на клиента да се справи с проблем или житейска ситуация. Основният способ е разговорът. Разбира се към него могат да бъдат приложени, или комбинирани, множество техники, схеми, модели, както вербални, така и невербални.

Консултирането и терапията имат множество ползи:

  • Първата от тях е даването на пространство да се изговори всичко, което е трудно да бъде казано пред близки и приятели. Обективността и неутралността на специалиста прави това възможно.
  • Друга полза е развитието на нови умения и личностни качества, както и справянето с тези, които пречат на клиента да има чувство за удовлетвореност в живота.
  • В живота си, всеки човек се сблъсква с трудна ситуация или криза, с която не може да се справи. От това следва чувство на обърканост, безнадежност и мрачни мисли. Подкрепата, която може да получите от професионалист в този момент, може да бъде от изключителна полза.
  • Друга такава полза е справянето с тревожността и безпокойството, които са доста често срещани в наши дни. Това са състояния, с които може да живеем, но създават голям дискомфорт на ежедневно равнище.
  • Проблемите с комуникацията могат да доведат до множество други проблеми. Да знаем кои сме, какво искаме, какво чувстваме и как да го изкажем, би било добра основа на връзката ни с другите. Психологическите сесии дават възможност за развитие на комуникативните умения, които отварят много врати в динамичния свят, в който живеем и реализираме себе си.
  • Още една полза е за любопитните хора, които искат да опознаят себе си и човешката природа. Психологическото консултиране дава много информация и въвежда клиента в света на психологията.
  • За още предимства може да прочетете тук.

Посещението при психолог е грижа за душевното здраве, което е необходимост, за да може да бъдем пълноценни и радващи се на живота. Консултирането и терапията са подходящи за деца, тинейджъри и възрастни. Сесиите се провеждат индивидуално, съобразени с графика на клиента и специалиста, след предварително уговаряне. Продължителността на посещенията зависят изцяло от индивидуалните нужди, възможности и темпо на клиента.

Първата крачка е най-трудна, но и най-важна!

IMG-ba1c87cf513349ccb8165007d8679957-V
Психологическо консултиране
logopedic
Логопедична терапия
konsultirane-roditeli
Консултиране на родители
brain (1)
EMDR терапия
IMG-c66931e5d48464a318e920c87e6fd44e-V
Хипноза и хипнотерапия
art-therapy
Арт терапия
IMG-681881d684dd55b150cd2293caa16f40-V
Семинари, курсове и ателиета
mobile-app
Мотивирай се!
error: Съдържанието е защитено!