Хипноза и хипнотерапия

Хипнозата е утвърден метод за психотерапия, който дава значително бързи резултати. Има много митове и легенди относно начина, по който се въвежда и протича състоянието на хипноза. Често представата е изградена на базата на филми и книги. Добре е да се прави разграничение между шоу хипноза, която цели забавление, и хипнотерапия, която има терапевтичен ефект върху психиката.
Клиентът е в по-пасивна позиция, докато хипнотерапевтът е водещ процеса. Заявката, по която се работи, е съобразена изцяло с потребностите на клиента. Състоянието, в което се навлиза е трансово. По-голямата част от случващото се помни, като това зависи от степента на хипнозата – при по-дълбока се наблюдават по-малко спомени, съответно при по-лека, повече. Мускулатурата е отпусната подобно като при сън, говоренето и движенията са забавени и затруднени, дори в някои случаи невъзможни. При по-дълбока хипноза, клиентът може да заспи, като след известно време се събужда по естествен път. След проведена сесия хипнозата има последващ ефект във времето между сесиите, т.е. постиженията и усещанията търпят развитие. За този тип терапия е важна последователността на срещите, за да се постигнат по-устойчиви резултати.
Методът е подходящ за снемане на напрежението и тревожността, отработване на различни видове фобии, релаксация на съзнанието, повишаване на самооценката и самоувереността, повлияване върху депресивни състояния и обърканост, подобряване на съня и паметта, и др.
За по-любопитните, сесиите с хипноза могат да бъдат докосване или запознаване с едно много интересно и приятно състояние.

Потопи се в света на несъзнаваното!

IMG-ba1c87cf513349ccb8165007d8679957-V
Психологическо консултиране
logopedic
Логопедична терапия
konsultirane-roditeli
Консултиране на родители
brain (1)
EMDR терапия
IMG-c66931e5d48464a318e920c87e6fd44e-V
Хипноза и хипнотерапия
art-therapy
Арт терапия
IMG-681881d684dd55b150cd2293caa16f40-V
Семинари, курсове и ателиета
mobile-app
Мотивирай се!
error: Съдържанието е защитено!