https://belmondo.bg/wp-content/uploads/2019/03/1234-1.png

Отзиви от клиенти

Доника Боримечкова

С Мария Стоева работим заедно като колеги и съмишленици в продължение на вече 6 години. В качеството си на детски психолог съм прибягвала не веднъж към услугите и на логопед. Работили сме заедно и много успешно в редица случаи. Деликатното ѝ отношение към децата и внимателният подход към родителите им са едни от качествата ѝ, които безкрайно ценя като нейна колега.
В рамките не един проект, наречен „Университет за родители“, имах удоволствието да си партнираме и като лектори. Това беше безценен опит за мен.
За мен Мария Стоева е изграден професионалист, който непрекъснато търси развитие и подобряване на работата си. С радост и доверие ще продължа да търся колегиалната ѝ подкрепа.

Ралица Динева

Наложи ми се да потърся психотерапевт, когато получих паник атака. Препоръчана ми беше Мария! Не се поколебах и веднага ѝ се обадих. Това, което аз трябваше да преборя е да мога да седя в чужбина, без да искам да се прибирам още първия ден и да купувам билет за следващия ден. Това, което аз трябваше да преборя е да живея нон стоп с ускорен пулс и да не мога да се отпусна напълно на възраст от 22 години.
Още от самото начало ѝ се доверих, самата тя с излъчването си и с думите, които ми каза, ме предразположи да се почувствам разбрана и на мястото си. Работя с нея вече две години, днес мога само да кажа, че освен, че нямам проблем с паник атаките и се научих да се справям с тях, ами дори и не ги получавам. Само като се замисля, че, за да успее някой да ти повлияе, да те разбере и да намери подхода, трябва да е много повече от терапевт.
Мария ме накара да се замисля за много неща, с нейна помощ, аз днес уважавам себе си повече, оценявам себе си, обичам себе си и ценя моето мнение, така както и всички около мен. Колкото и странно да звучи, съвместната ни работа с Мария ме накара да прогледна, да видя истинските неща от живота и да му се наслаждавам. Научи ме, че не всичко в живота е перфектно и то трябва да остане точно така, защото в живота няма нищо абсолютно. Във всеки сеанс, аз научавам нещо ново, което ме зарежда, и когато и да попадна в ситуация, която ме дърпа „надолу“ аз мога да се справя, поради всички тези нейни думи, съвети и искрена и всеотдайна работа! Днес аз живея много по-добре, много по-пълноценно и осъзнато, благодарение на теб, Мария. Признателна съм за теб и за съществуването на центъра.

Силвия

Закъснялото проговаряне на 4-годишния Сашко и желанието ни като родители да му помогнем, ни срещна с Мария Стоева.
Началото беше трудно, но момчето ни усети приятелството и любовта на Мария, много скоро се успокои, повярва ѝ и резултатите не закъсняха.
Сега имаме едно бъбриво, любопитно и щастливо дете!

Д.З.

“Понякога собствената ни светлина угасва и бива разпалена от искрата на някой друг. Всеки от нас има причина да изпитва огромна благодарност към онези, които са ни върнали пламъка” – Албърт Швайцер

На този специален ден, 7 април, поднасям моето уважение и благодарност към Мария Стоева. Този ден за мен е много специален. Помощта, която получих от психолога Мария Стоева, отвори пътя към моята дъщеря.

БЛАГОДАРЯ на Мария Стоева за нейното топло, любящо и всеотдайно сърце!

Иванка Мъркъчева и Иван

С Мария Стоева ме срещна нуждата от специалист логопед.
В разговор с моя съседка, беше спомената Мария, и похвалени нейните методи на работа, и резултатите, които постига.
Моето дете беше на около 5,6 години и не изговаряше ясно и добре, според моите разбиране, звуковете “р” и “л”. За себе си бях решила, че няма какво повече да чакам и ще се обърна към специалист логопед. Аз съм от типа родители, които много държат на правилното говорене, и смятам, че ако можеш с нещо да подобриш и улесниш живота на детето си, то трябва да го направиш, но да бъде и навреме.
Синът ми е изключително недоверчив и подозрителен към непознати, но след първото посещение при Мария, започна да ходи в центъра със страхотно желание. Имаше случаи, в които се налагаше да го уговаряме да си тръгне след заниманията, тъй като Мария има следващ час.
Мария има способността “да пленява” децата, с които работи, най-вече с нейната неподправеност и изключително мило отношение към тях. Голяма част от заниманията, които провежда с децата, минават под формата на игра, което неминуемо се харесва, а и улеснява процеса на усвояване.
Мария постигна със сина ми правилно изговаряне на “р” за изключително кратко време, последва пауза, заради лятото, след което продължиха работа и отстраниха проблеми и със звука “л”. На няколко пъти се прибягвах и се доверявах и като психолог, и отново бях много впечатлена от похватите, преценката и резултати.
Изпратих при нея и моя близка приятелка. Препоръчвах и продължавам да препоръчвам Мария Стоева винаги, когато стане дума за квалифициран специалист логопед и психолог, тъй като смятам, че е изключително добра в работата си.
За някои хора работата е призвание, Мария е точно от този тип хора.

Н.М.

Трябваше да мине дълъг период от време, докато осъзная, че за да бъда щастлива и да постигна това, което искам трябва да взема живота си в ръце. След нелек период в гимназията и последвалото заминаване в чужбина, където бях приета в университет, се сблъсках с много въпроси, отговорите, на които за съжаление не можех да дам.
Бях в дългогодишна, щастлива връзка, имах приятели и бързо свикнах с новото място, което се превърна в моя втори дом. Въпреки че имах всичко, което да ме накара да съм щастлива, нещо все не ми достигаше. С течение на времето започнах да се чувствам подтисната, като същевременно ми беше гузно, че не съм благодарна за нещата, които имам. Не оценявах достатъчно това, което съм постигнала и никога това, което правих не беше достатъчно, поне за самата мен, а не бях постигнала малко предвид възрастта ми (тогава бях на 23г.)
Отне ми много време да осъзная, че нещата зависят изцяло от мен и че трябва да съм смела и решителна, за да променя светогледа си и да поема по един нов път на личностно опознаване и усъвършенстване. И ето че се свързах с Мария. На всички наши срещи тя беше изключително мила, професионална и разбираща. Задавайки ми въпроси тя ме накара сама да стигна до отговорите, които толкова дълго търсих. Всяка среща беше изключително приятна и ползотворна. Вече една година след първата ни среща мога да кажа, че съм на прав път към личностното ми развитие, чувствам се много по-силна и удовлетворена. Наслаждавам се на живота повече, отколкото преди и знам, че и в бъдеще всичко ще бъде наред и че ще се справя с всяко едно предизвикателство, стига да бъда вярна на себе си и да се грижа за себе си.
Разбира се, има още много път да извървя докато успея да се чувствам напълно щастлива и самодостатъчна, но от огромния напредък, който забелязах в себе си през тази една година, знам, че рано или късно ще стигна и до там. Tова, което установих през този период, е че човек никога не трябва да губи надежда, че може да бъде такъв какъвто иска да бъде и да постигне всичко онова, за което най-силно копнее, стига да поеме нещата в свои ръце и да не се отказва колкото и да е трудно и колкото и време да отнема. Защото щастието е въпрос на осъзнат избор, труд и упоритост.. и разбира се на малко подкрепа. Благодаря ти, Мария, че беше и продължаваш да бъдеш тази подкрепа за мен! Без твоята помощ този „нов“ живот и щастие от всичко постигнато и всичко, което съм, можеше да си остане само красива мечта. Благодарение на срещите с теб, с всеки изминал ден тя се превръща в реалност!

error: Съдържанието е защитено!