https://belmondo.bg/wp-content/uploads/2019/03/1234-1.png

Отзиви от клиенти

Н.Я. и В.В.

Искам да споделя, че още при първата ни среща с Мария разбрахме, че сме попаднали на сърдечен и позитивно настроен човек.
Аз и съпругът ми имаме 15 годишен син тийнейджър (тогава 13-14-годишен), за когото смятахме, че има сериозен проблем с комуникацията, както и с начина си на изказване, когато разговаря с връстниците си, а също така и с нас. Мария ни прие, както би приела свои приятели. В съвсем непринуден разговор и споделихме за какво става дума. Бяхме изслушани с внимание и разбиране. Смятаме, че подходи правилно като проведе първо разговор с нас родителите, а след това и с детето без наше присъствие. По този начин нашият тийнейджър разбира, че някой друг се интересува от неговото мнение и това му дава увереност (а това е от изключителна важност). И така в рамките на 4-5 посещения разбрахме, че проблема не е чак толкова сериозен, и че е по-скоро затруднение, което е преодолимо. Мария ни помогна да разберем отношенията си вътре в семейството. Къде грешим и как да работим, за да се справим с трудностите в общуването, както между мен и съпруга ми, така и между нас двамата и детето. Опитваме се да спазваме нейните съвети и препоръки (казвам, че се опитваме, защото невинаги ни се получава), но важното е че се опитваме- това е пътя във вярната посока.
Определено сме доволни от резултатите постигнати след срещите ни с Мария. Дори след като прекратихме срещите в нейния кабинет продължихме да поддържаме контакт и по телефона. Знаем, че винаги когато я потърсим за съвет, тя ще откликне навреме и с разбиране. Смятаме, че Мария е добър специалист, и което е по-важно – един прекрасен човек!

г-жа Колева

Първата ми среща с Мария беше по препоръка на моя приятелка и в ролята ѝ на „Кака Мими“. От детската градина на сина ми (към онзи момент на 2) дадоха обратна връзка, че е започнал да проявява агресия към останалите деца. Това като родители ни обезпокои, както и това, че излизането ни с него на обществени места като магазини, мол или ресторант ставаше все по-трудно. Усетихме и силният отпор на детето, в опитите ни да наложим определени правила в къщи. Беше влязъл в периода на „Ужасните Три“ и със съпруга ми си дадохме сметка, че имаме нужда от човек с професионален опит, който да ни даде насоки и идеи за справяне и овладяване на критичните ситуации. И резултатите след първите няколко сеанса не закъсняха. Първото и най-голямо облекчение за мен като родител дойде след обратната връзка на Мария, че детето ми не е агресивно и проявата на агресия като ухапване има обяснение. След разговорът ѝ и с възпитателите в детската градина и общите положени усилия поведението на детето ми както в градината, така и в къщи се промени, до толкова, че „откраднах“ за себе си часовете на сина ми при Мария.

Ани Юрукова

Започнах да работя с Мария, в един много тежък и напрегнат момент в моя живот. След години в чужбина, тъкмо се бях прибрала в България и страдах от тежки епизоди на депресия и тревожност. Още от първата сесия, усетих, че Мария е човекът, на когото мога да се доверя за моето подобрение. Тя обърна специално внимание на моите нужди и ми помогна да опозная себе си и да си изградя система за справяне с проблемите. Това, което най-много ми хареса е, че Мария не специализира само в един вид терапия и може да се напасне до индивидуалните нужди на клиента. Тя не е само страхотен професионалист, но и усмихнат, ведър и позитивен човек. Още с влизането се усеща позитивната енергия в кабинета. Мога да кажа още много позитиви, но мисля, че една дума е достатъчна – Благодаря! На хората често им отнема години да намерят точния за тях психотерапевт, ужасно съм щастлива, че съдбата ме срещна с Мария и мога да разчитам на нея и нейния професионализъм в справянето с моите проблеми.

Ася

Здравейте, изключително сме доволни от Мария, която помогна на сина ни Вальо да започне да говори разбираемо, да бъде уверен в себе си, да заговаря непознати деца на детската площадка. Когато тя започна да работи с него, той беше на почти 4, но доста от думичките му бяха неясни, защото както се оказа, трудно произнасяше думи с “л” и “р”, и понякога и част от другите съгласни. Това го караше да бъде несигурен в себе си, малко говореше, защото рядко беше разбиран, а децата често му казваха, че говори като бебе. Благодарение на Мария това се промени и сега той задава ясно въпроси след въпроси, като всяко любопитно дете 🙂

Н.П.

Обърнахме се за помощ към Мария във връзка с вече видимото изоставане в училище на по- малкия ни син. Във втори клас четеше трудно, пропускаше гласни букви при писане, все по- често отказваше да работи и по математика, не само по предметите свързани с език. При направената логопедична консултация се оказа, че детето има специфични затруднения при усвояването на езика.
След 2-месечна работа детето все по-лесно приема да пише домашни, справя се по-добре при четене, придобива увереност и в писането.

Р.Б.

Потърсих съдействие от Мария във връзка с все по-трудната комуникация с големия ми син. Отхвърляше всякакви авторитети от страна на възрастните, държеше се предизвикателно в училище, стигна се до физически сблъсък с преподавател.
В продължение на половин година детето посещаваше психологически консултации, в процеса на които той самият успяваше постепенно да регулира поведението си спрямо изискванията към него. Общуването ни стана по- спокойно и ползотворно. Скандалите в къщи драстично намаляха.

error: Съдържанието е защитено!